JURA
HOME | BIOGRAFIE | PR KIT | PERS RIVER SONGS | THEATER | VIDEO | AGENDA | CONTACT | ENGLISH
JURA

JURA THEATERPROGRAMMA

In het theater voegt JURA een extra dimensie toe. Prachtige beelden en belichting ondersteunen de muziek. En het publiek beleeft het concert alsof het een persoonlijke aangelegenheid betreft.

JURA (tevens een anagram van de eerste twee letters van Jan en Ruben hun voornamen), maakt liedjes over de goede en slechte dingen van het leven. Over onmacht. Vrijheid. Die nooit-te-bereiken horizon. Elk lied wordt gebracht op een unieke, scherpe manier. Folk, Blues, Americana, Rock, Country zijn de stijlen waarbinnen JURA een eigen pad uitstippelt en dynamisch laat samensmelten tot één geheel. De muziek van JURA is meer dan de som der delen en voert je als luisteraar door het landschap van het bestaan.

De songs worden tijdens de optredens toegelicht. Hoe zijn ze ontstaan? Welke gebeurtenissen liggen er aan het verhaal ten grondslag? De songs zijn tastbaar, de uitvoering spontaan en ongepolijst. De dynamiek tussen gitaar en zang ontstijgt het ‘singer-songwriter’ gevoel. De muziek prikkelt, provoceert en maakt gevoelens los. Vanaf de eerste noot gaat JURA de confrontatie aan en grijpt de luisteraar bij de keel.

Ruben Hoeke, een van Nederlands meest gerespecteerde Rock en Blues gitaristen, werd meerdere malen onderscheiden voor zijn spel. Hij heeft gespeeld en getourd met Thé Lau, Roberto Jacketti & The Scooters, speelde in sessieverbanden alle mogelijke stijlen en heeft zijn eigen Ruben Hoeke Band. In JURA laat hij zich van een geheel andere kant horen. In diverse stijlen legt hij de verrassende akoestische basis voor de songs.

Jan Blaauw, ruim drie decennia's blues en rockzanger, weet met zijn teksten én zang te ontroeren. Heeft in 2020 nog een nieuw rock album uitgebracht met Dunkey SR (met o.a. Willem Swikker en Ruben Hoeke). Zijn overtuigende stem, in combinatie met het gitaarspel van Ruben, geeft elke song een indringende sfeer.

JURA

SELF SUPPORTING

JURA brengt een volledig self supporting muziek-/ theaterprogramma met een tijdsduur van maximaal 2x 60 minuten en een pauze. Het decor vormt een setting zoals het duo ooit begonnen is met schrijven. Iedere song wordt ondersteunt door de projectie van beelden. De opstelling is geschikt voor elk formaat podium.


THEATER CONTACT

JURA in uw theater? Neem dan contact op met:

MZM Productions
Verblifastraat 8
1561 ZX Krommenie
Nederland

info@mzm-productions.com

+31 (0)6 2249 9588
+31 (0)6 5429 0521

Download de JURA theaterbrochure voor meer informatie.


white line

© 2024 JURA | Fotografie Marianne Schouten en Ruud Stokkel | Webdesign Lackthose Brothers